Pekka Linnainen Estofennian kirjeenvaihtaja – näkökulmia Suomeen, Viroon ja väliin toinen toisiinsa

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsenäisyyden historia

10 vuotta vankeutta Suomi-fanille Venäjällä? Jakoi verkossa Suur-Suomen kartan

Semijon Negretskulovia epäillään "ääriryhmän perustamisesta" Venäjällä. Tätä Suomen ystävää uhkaa jopa 10 vuoden vankeus, koska hän on mm. jakanut 'Suur-Suomen kartan' venäläisellä VKontakte-sivustolla, kertoo Ilta-Sanomat.  

Suomenkielinen Maamme-laulu 150 vuotta!

Lauantaina on jälleen Maamme-laulun juhlapäivä. Johan Ludvig Runebergin Vårt land -runo laulettiin ensi kerran Fredrik Paciuksen sävellyksenä 13. toukokuuta 1848, silloin tosin vain ruotsiksi.

Suomenkieliset säkeet ”Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi sana kultainen!” odotuttivat vuoteen 1867. Siitä on nyt 150 vuotta, joten meillä suomalaisilla on erityistä syytä juhlia Maamme-laulua. Riemujuhla saattaa tosin jäädä itsenäisyyttä juhlivien kansalaisten varaan. Suomi100-tasavalta ei tunnu lauluun yhtyvän.

- Hyvää Juhlavuotta 2017: itsenäisen Suomi-neidon luomumuodot esiin!

Ote Valtioneuvoston kanslian juhlavuosikutsusta Suomen kansalle: "Juhlavuoden tavoitteena on välittää tietoa, edistää oppimista ja luoda edellytyksiä sitouttavalle keskustelulle ...  satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. - Lämpimästi tervetuloa mukaan!" 

Suomen brändi voitti

Taistelu Guggenhemista päättyi onneksi Suomen brändin voittoon. Jos hanke olisi toteutunut, helsinkiläiset veronmaksajat olisi pantu maksamaan ja rahoittamaan Guggenheim -brändiä ja tuomaan sille lisäarvoa uuden uljaan keskeisellä ja arvokkaalla paikalla olevan uuden museon myötä.

 

Nyt kun tilannne on ohi, kansalaisten ei pidä tuudittautua siihen, että "yön uhka karkoitettu on jo pois", vaan myöntyväisyysmiehet ja -puolueet ansaitsevat, eivät pelkästään historian, vaan myös kansalaisten tuomion tulevissa vaaleissa.

 

Talvisodasta kieltäytymällä olisi saatu näin uhkea Suursuomineito (rohkea kuva)!

Talvisodan alkamisen vuosipäivän 30.11. muistamiseksi räväytän eteenne kolme klikkitäkyä tyyliin ennen ja jälkeen ja entä jos

1.  mainospropagandan tuotelupauskuva: suur-Suomineito terveenpunakassa uhossa, jos...
2.  ennen kipeitä leikkauksia: luomumuotoinen Suomi-neito ilman rihmankiertämää
3.  torsokuva joukkoahdistelun ja puoliamputoinnin jälkeen.

Eikä siinä vielä kaikki: lopuksi kulttuuripläjäyksenä uuskansanrunouden moderninjälkeinen helmi,  runo luomumuotojen ylistys.

Itsenäistymisestä talvisotaan, Juhlaesitelmä Piikkien sukukokouksessa 24.7.2016

Itsenäistymisestä Talvisotaan

Juhlaesitelmä Piikkien sukukokouksessa   ja juhlassa   Juvalla 24.7.2016

Arvoisat juhlavieraat!

Jälleen kerran neljän vuoden jälkeen minulla on tilaisuus hallituksen luvalla jatkaa mieluisan harrastukseni , -jo lapsuuteni ajoilta, - siis historian lisäoppimisessa ja kertaamisessa.

Haluaisin herättää kuulijoissa lisää innostusta , sillä ei henkistäkään lisäarvoa elämään voi saada ilman ponnistelua, on kylvettävä ja kynnettävä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä